Ga direct naar de online verhuurgids verhuur gids exact

Aanmelden nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in en blijf op de hoogte van onze acties en de nieuwste ontwikkelingen!

 
 
Exact Materieel Verhuur aanwezig bij verwijdering woonarken te Hindeloopen

Exact Materieel Verhuur aanwezig bij verwijdering woonarken te Hindeloopen

Gepubliceerd op:May 7, 2012

Exact Materieel Verhuur aanwezig bij verwijdering woonarken te Hindeloopen

Hindeloopen – Vrijdagmiddag 4 mei zijn vijf van de dertien arken die er nog in de Westerdijksvaart tegenover het badpaviljoen Hindeloopen liggen, geruimd. Onder toeziend oog van wethouder Maarten Offinga en recreatieondernemer Douwe van der Meulen werd rond 13:30 uur de eerste van de vijf arken die s’middags zouden worden geruimd uit zijn betonnen bak getild, waarna een enorme grijper grote happen uit de onttakelde arken nam en ze in een grote container deponeerde.

Het is de bedoeling dat alle arken voor Hemelvaartsdag uit de vaart zijn verdwenen, waarna het hele gebied geïnspecteerd wordt op asbestresten en de betonnen bakken naar Warns worden gevaren waar ze scheep gaan naar de sloop. Om zeker te zijn dat er vandaag onder het kritische oog van de pers niets mis zou gaan hadden de slopers gisteren al een van de arken op proef verwijderd. Daarvoor werd een even eenvoudige als doeltreffende methode gebruikt. Twee stalken balken die aan kettingen in de kraan hingen liet men in de lengterichting aan elke kant van de ark zakken om vervolgens de houten opbouw uit zijn betonnen bak te tillen.

Offinga en Van der Meulen bedienden samen de kraan om ark nummer één het eerste stukje van zijn symbolische vlucht te laten maken, waarna de pro’s  het weer overnamen en de ark soepeltjes op de kant zetten. Klaar voor de grijpgrage bouwmachine die het gevaarte in no-time uit zijn verband trok, voor zover dat er na vele jaren verwaarlozing nog in zat.
 

Ga terug naar het nieuws archief