Ga direct naar de online verhuurgids verhuur gids exact

Aanmelden nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in en blijf op de hoogte van onze acties en de nieuwste ontwikkelingen!

 
 

Exact en MilieuExact Materieel Verhuur streeft naar duurzaamheid en heeft oog voor de gevolgen van het milieu. Huren met Exact is milieuvriendelijker dan kopen. Het biedt een goede oplossing om een negatieve impact op de omgeving te minimaliseren.

Huren is beter voor het milieu
Gereedschappen en machines zijn vaak gemaakt van dure en niet herbruikbare ruwe grondstoffen. Hoe minder machines er hoeven te worden gefabriceerd, hoe beter dat is voor het milieu. Bij Exact Materieel Verhuur maken meerdere bedrijven gebruik van hetzelfde materieel. Exact selecteert haar materieel aan de hand van zaken als milieu belasting, het energieverbruik en de mogelijkheid tot recyclen van het product.

Wij kunnen door de hoge bezettingsgraad van ons het materieel machines tijdig vervangen door materieel met de laatste techniek, minder CO2 uitstoot, lagere geluidsoverlast en minder trillingsbelasting. Wij beschikken voortdurend over een jonge, goed onderhouden verhuurvloot.

Groene stroom en CO2 uitstoot
Exact Materieel Verhuur is een jong en dynamisch bedrijf die volop in ontwikkeling is. We hebben in 2011 de nodige maatregelen genomen die onze CO2 uitstoot moeten verminderen.

Zo kopen wij alleen nog groene stroom in bij Greenchoice. Zij leveren alleen stroom welke opgewekt zijn uit natuurlijke bronnen zoals wind, zon en verbranding van biomassa. Door gebruik te maken van deze natuurlijke bronnen, wordt voorkomen dat onnodige CO2 vrijkomt. Greenchoice levert ons ook groen gas, hierbij wordt de schadelijke CO2-uitstoot die vrijkomt bij de verbranding van gas gecompenseerd. Via verschillende projecten zorgt Greenchoice er onder andere voor dat bossen niet verdwijnen en dat in  ontboste gebieden weer nieuwe bomen geplant worden.

FSC keurmerk
Daarnaast heeft Exact Materieel Verhuur al haar drukwerk - waaronder briefpapier en enveloppen, maar ook de verhuurgids – laten drukken bij Scholma Druk uit Bedum. Hun beleid is gericht op oog voor mens, milieu en maatschappij en hebben dit doorgevoerd in alle onderdelen van hun onderneming. Zij hebben een FSC keurmerk en Exact laat al haar drukwerk verzorgen op papier dat verantwoord en milieubewust is geproduceerd. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van dikwijls eeuwenoude natuurgebieden.

CO2 footprint
Veder hebben wij binnen Exact Materieel Verhuur CO2 Footprint geïntroduceerd. Steeds meer bedrijven in Nederland willen een beter inzicht krijgen in de uitstoot van broeikasgassen van de eigen onderneming. Om dit helder te krijgen, hebben zij inzicht nodig in de uitstoot van haar leveranciers én het ingehuurde materieel. Exact kan van het grootste deel van ons assortiment u een CO2 Footprint leveren. Een van de voordelen van een CO2 Footprint is dat door het verbeterde inzicht in de eigen CO2 uitstoot u beter in staat bent om reductie-doelstellingen te bepalen. Doordat u minder energie gaat verbruiken zal uw energie rekening lager worden! Door deze reductie-doelstellingen ook inzichtelijk te maken voor uw klanten en leveranciers, zendt u de boodschap uit dat u werkt aan een verbetering van uw duurzaamheid. Heeft u interesse? Belt u ons gerust voor advies op 0900-6363636.

Exact in 2012
In 2012 wil Exact Materieel Verhuur hierin nog verder gaan. Denkt u daarbij aan het publiceren van onze eigen CO2 Footprint op deze site. Daarbij is er ons veel aan gelegen dat wij minder energie gaan gebruiken. Maatregelen die wij daarvoor willen nemen zijn het plaatsen van energiezuinige verlichting. Denkt u hierbij aan het vervangen van al onze tl-verlichting door de Spaarbuis en de overige verlichting zoveel mogelijk te vervangen door LED-verlichting. Samen met Veenema Olie uit Sneek werkt Exact aan een pilot om haar ver- en gebruik van dieselolie zo duurzaam mogelijk te doen. Schonere diesel, minder verspilling en verantwoorder gebruik. Tot slot zal Exact in 2012 ook haar maatschappelijk verantwoordelijkheid blijven nemen en betrokken blijven bij diverse projecten. Kijkt u eens in het nieuwsarchief voor informatie over de Melkpakkenboot en de Workshops op het Gomarus College.

Verantwoordelijkheid nemen zit hem vaak ook in de kleine dingen: faxen worden niet meer geprint, maar komen binnen in de mail. Onze mobiele toiletten gebruiken uitsluitend biologisch afbreekbare sanitairconcentraten. In ons afval bevinden zich veel grondstoffen die een tweede leven kunnen leiden, daarom bieden wij ons afval zoveel mogelijk gescheiden aan.